Activitati extracurriculare

Activitati extracurilculare 2016-2017

Activități extracurriculare desfășurate în anul școlar 2016-2017

Ziua recoltei - Parada legumelor vesele”,

Confecționez lampioane împreună cu mama mea”,

Marșul lampioanelor”,

”Mândria de a fi român”, 

”Blândul Moș Nicolae”,

”Să dăruim de sărbători”,

”În așteptarea lui Moș Crăciun”,

”Mihai Eminescu-poet nepereche”,

”Ziua Unirii”-să-nvârtim hora frăției”, ”

concursuri sportive,

drumeții, vizite, sărbătorirea zilelor de naștere,

Activități în cadrul Proiectului ”Patrula de reciclare”,

”Drumeții în zona Greweln”,

”Teatre de păpuși”,

”Divertisment-Clovnul Tibollo”,

Serbări.

Drumetii 2015

An scolar 2015-2016

Drumetie in parcul Greweln

Primavara, vara si toamna, Mediasul, ne oferă un extraordinar spectacol de culori. Nu îi putem lăsa pe copiii noştri să nu simtă şi să nu perceapă această simfonie de culori. De accea cand avem ocazia de timp frumos  incercam sa evadam in parcul din Greweln.

Împreună cu copiii noştri admirăm copacii din jurul nostru şi suntem fascinaţi de rapiditatea cu care frunzele copacilor îşi schimbă culorile. Îi învătăm sa admire zborul frunzelor purtate de vânt, să alerge prin covorul de frunze colorate.

Nu uităm să vorbim şi despre toate transformările pe care le simţim odată cu sosirea toamnei: coborârea temperaturii, ploaie, vânt, ceaţă, plecarea păsărilor călătoare...

 

În cadrul activităţilor artitico-plastice, desenăm, colorăm, facem colaje şi ne împodobim grădiniţa cu însemnele anotimpului ( flori, iarba, frunze, crengute).

 

 

 

Teatru si Film 2015

An scolar 2015-2016

Teatru si film


Vizionarile si spectacolele constituie o alta forma de activitate extracurriculara in Gradinita Piticot. Desi aceasta forma de activitate il pune pe copil in majoritatea cazurilor in rolul de spectator, ea constituie o sursa inepuizabila de impresii puternice, precum si apeleaza, permanent, la afectivitatea copilului. Apreciem foarte mult spectacolele interactive in care copilul isi poate exprima direct propria lui opinie. Este o incantare sa ii vezi cum se bucura sau se intristeaza alaturi de personajele indragite.Nu e de mirare ca adoua zi doresc sa organizeze ei insisi un teatru de papusi. Este important ca ei sa retina invatatura transmisa de fiecare poveste.

In Gradinita noastra educatoarele sunt preocupate permanent de prezentarea unor programe distractive care au o influenta pozitiva evident conturata.Vizionarea unor filme, diafilme, spectacole de teatru precum si a emisiunilor tv, poate constitui de asemenea o sursa de informatii, dar in acelasi timp un punct de plecare in organizarea unor actiuni interesante.

De exemplu: vizionarea emisiunilor muzicale, de teatru de copii, distractive sau sportive, urmata de discutii pregatite in prealabil, pe langa faptul ca realizeaza completarea unor aspecte educative, stimuleaza si orienteaza copiii spre unele domenii de activitate: muzica, sport, poezie, pictura, etc.Vizionarea filmelor si a emisiunilor la televizor aduce copiilor o mare satisfactie, prin faptul ca arta filmului da copiilor iluzia realitatii.

Educatoarele au un rol deosebit de important in alegerea spectacolelor, la recomandarea emisiunilor de televiziune pentru copii si selectionarea emisiunilor, programelor distractive care au o influenta pozitiva mai evident conturata.

Dans sportiv 2015

Principalele activitati extracuriculare 2015-2016 :

   Dans sportiv - profesor Negrea Nicusor

Miscarea este unul dintre elementele de baza ale activitatilor din gradinita. Miscarea organizata a copilului se realizeaza in cadrul activitatilor psihomotrice contribuind la dezvoltarea fizica a copilului, intarirea sanatatii si formarea tinutei corecte. Miscarea insotita de muzica se transforma in dans. Dansul actioneaza asupra dezvoltarii ritmului, a unor calitati motrice, precum si asupra simtului si sensibilitatii muzicale.Miscarea ajuta la formarea si dezvoltarea deprinderilor motrice de baza si aplicativ-utilitare cat si la stimularea calitatilor intelectuale, de vointa si afective in vederea aplicarii independenta a deprinderilor insusite.

Fiind o activitate foarte indragita de copii prezentam un numar de dans modern in cadrul fiecarei serbari a gradinitei.